Sex som träning?



Så mycket bränner dina sexaktiviteter

Att det är bra för sexlivet att träna vet de flesta, men är sex bra som träning?

Absolut! Forskning visar att när vi har sex så utsätter vi kroppen för samma fysiska påfrestningar som under ett intensivt träningspass.

Psykologer och hälsoexperter är överens: Sex gör betydligt mer med dig än får dig att le. Sex kan bota huvudvärk, bygger upp immunförsvaret, gör dig avslappnad och är ett bra komplement till din vanliga träning.

Sex gör att hjärtat får jobba hårdare, ämnesomsättningen ökar, vi får mer energi, vi sträcker ut musklerna och så, förstås, bränner kalorier.

Hett är bättre

Undersökningar visar att en genomsnittlig kärleksstund – 30 minuter – bränner mellan 50–100 kalorier, men precis som med all annan träning varierar detta beroende på till exempel hur mycket man väger, hur varmt det är, intensitet och position.

Att ha sex tre gånger per vecka bränner cirka 7 500 kalorier på ett år. Grovt räknat motsvarar det en löprunda på 12 mil! Men, ju hetare i halmen desto fler kalorier som ryker: Upp emot 15 000 kalorier per år, om man har sex tre gånger i veckan. 15 000 kalorier per år = 2 kilo minus på vågen. Inte illa!

Bra på många olika sätt

Att öka dina sexaktiviteter förbättrar alltså hälsan och välmåendet och med stor sannolikhet även ditt förhållande. Men kan det bli för mycket av det goda? Enligt Dr Claire Bailey vid Bristols universitet, så finns det i princip ingen risk att överdosera sex. I själva verket, säger hon, gör regelbundet sex att mage och rumpa blir fastare och kroppshållningen bättre.

Så krydda din vanliga träning med lite – eller mycket – sex och bränn kalorier under tiden du har kul med din partner!



Aftonbladet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0